Agricultura

Categoria părinte: Articole
10. 02. 09

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Vă prezentăm mai jos două puncte de vedere diametral opuse asupra substanţei toxice INITIUM, pentru care în România s-au dat aprobările necesare folosirii în agricultură la culturile de struguri, cartofi, castraveţi, roşii şi ceapă.

Read More: Institutul de Sanatate Publica a dat avizul pentru otrava Initium desi s-au facut teste doar pe...
Categoria părinte: Articole
10. 02. 01

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Din câte ţări sunt pe planetă, doar România se grăbeşte să folosească o substanţă nouă, foarte toxică, pentru culturile de cartofi, roşii, castraveţi, ceapă, cât şi pentru plantaţiile de viţă de vie. Aceasta, numită INITIUM, sporeşte până la 65% riscul de cancer de colon. BASF, un consorţiu german de produse chimice, a dezvăluit că România este prima ţară din întreaga lume care a autorizat produsul său Initium. Compania susţine că „produsul fungicid va ajuta viticultorii să treacă mai repede la o producţie de înaltă calitate“. Dacă înaltă calitate înseamnă otrăvirea populaţiei, atunci afirmaţia este adevărată...
De asemenea, purtătorul de cuvânt al companiei a afirmat că în afară de produsul Initium pentru struguri, care va fi disponibil în România începând din 2010, sub numele de Enervin, s-a acordat de asemenea autorizaţie pentru Zampro, un produs Initium pe bază de fungicid pentru culturile de cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă. Adică exact legumele de bază în alimentaţie... Compania pretinde că „ambele produse au fost testate pe larg în teren şi au demonstrat selectivitate ridicată şi eficacitate împotriva unor dăunători“. Sperăm că nu se referă la ceva „dăunători umani“ despre care Noua Ordine Mondială consideră că suprapopulează planeta!
Roland Ringel, şef Proiectului de Dezvoltare al Global Initium, a declarat cu un cinism incredibil: „Din cauza profilului foarte favorabil de mediu al Initium, produsele au fost autorizate într-un timp record de patru ani. Şi, de fapt, produsele Initium au nu numai un grad ridicat de compatibilitate cu mediul, dar ele sunt, de asemenea, foarte uşor de utilizat - se dizolvă rapid şi în apă, economisind astfel timp.“

Read More: INITIUM, o otrava aprobata oficial pentru agricultura romaneasca
Categoria părinte: Articole
09. 06. 05
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Ministrul Inovaţiei şi Ştiinţei din Flandra-Belgia, Patricia Ceyssens, a plantat un copac. Neobişnuitul acestei acţiuni aşa-zis verzi constă în faptul că acesta nu este un copac oarecare, ci un monstru transgenic... primul plop modificat genetic! Participarea ministrului poate fi văzută ca o luare de poziţie politică pro OMG şi chiar mai mult, o sfidare la adresa celor avizaţi care s-au opus acestui eveniment aberant: organizaţiile Nature & Progrès Belgique şi Greenpeace Belgia. Aceasta, cu atât mai mult cu cât majoritatea publicului belgian şi-a exprimat o opinie defavorabilă .
Read More: Un act iresponsabil - cultivarea de plopi modificati genetic
Categoria părinte: Articole
08. 12. 23

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Până nu de mult, doar unii savanţi nebuni americani din domeniul biotehnologiei prezentau organismele modificate genetic drept singura soluţie, chipurile, ecologică şi profitabilă pentru criza globală de alimente. Săptămâna aceasta, adunarea profitorilor răuvoitori şi-a găsit un nou susţinător în persoana premierului britanic Gordon Brown. Acesta a trimis o scrisoare omologului său japonez, preşedintele grupului celor mai bogate ţări industrializate, secretarului general al ONU şi reprezentanţilor FMI şi ai Băncii Mondiale, prin care le propunea acestora un plan internaţional pentru rezolvarea crizei, care să includă şi reconsiderarea cultivării de OMG. În nota de fundamentare, înaltul oficial britanic punea creşterea numărului celor care nu-si pot asigura hrana zilnică pe seama reducerii sistematice a suprafeţelor de teren cultivate cu grâu şi porumb în detrimentul celor destinate plantelor folosite la obţinerea biocombustibililor. Astfel, singura soluţie viabilă întrevăzută de Brown pentru combaterea foametei la nivel global este reconsiderarea culturilor transgenice, prin dezvoltarea unor varietăţi de cereale care să reziste la secetă.

Read More: Criza economica si organismele modificate genetic (OMG)
Categoria părinte: Articole
08. 09. 30

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Dr. George Wald, laureat al Premiului NobelDr. George Wald, laureat al Premiului Nobel, Profesor de biologie la Universitatea Harvard a afirmat „Până în prezent, organismele vii au evoluat în ritm foarte lent, formele noi de viaţă având suficient timp să se dezvolte. Acum, o întreagă proteină va fi transportată peste noapte în asocieri genetice complet noi … mersul în aceasta direcţie poate că este ingenios, însă este totodată periculos. Poate genera potenţiale noi boli animale şi vegetale, noi surse de cancer, noi epidemii.“

 

 

Read More: Oamenii de stiinta despre OMG
Categoria părinte: Articole
08. 01. 20

Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă

OMG monstru

Au început să apară tot mai multe studii ştiinţifice doveditoare ale impactului dezastruos pe care îl au organismele modificate genetic (OMG) asupra sănătăţii. Cu toate acestea, legislaţia europeană şi americană evoluează, împinsă cu putere de la spate de concernele producătoare de OMG, spre aprobarea acestora ca sigure pentru consum. Deficitul de informare îi face pe cei mai mulţi să fie nepăsători şi complet pasivi la această evoluţie a lucrurilor. Prezentăm, în continuare, câteva aspecte dramatice legate de organismele modificate genetic.

Read More: 13 minciuni despre organismele modificate genetic
Categoria părinte: Articole
07. 11. 14
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Logo ecologic UEAgricultura ecologică a crescut cu peste 50% din 1998 până în prezent, a declarat agenţia de statistici a UE – Eurostat. Din păcate, producătorii de alimente ecologice au primit o nouă lovitură în iunie 2007, când miniştrii UE au stabilit în mod discreţionar, mai mult decât probabil sub presiunea, ca să nu spunem la comanda marilor companii specializate în OMG (organisme modificate genetic), noile reglementări care stabilesc restricţiile pentru etichetarea ca ecologice a produselor.
Read More: Agricultura ecologica din UE, greu lovita