Parapsihologie

Categoria părinte: Articole
08. 07. 20

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Jill Bolte TaylorPrezentarea filmului

Într-o dimineaţă, un vas de sânge din emisfera cerebrală stângă a lui Jill Bolte Taylor s-a spart. Ca savant neurolog, ea a realizat că era martora propriului atac cerebral. Jill şi-a observat încetarea propriilor funcţii cerebrale, una câte una: mişcare, vorbire, memorie, conştiinţă corporală...

Uimită să se afle încă în viaţă, Taylor şi-a recuperat ulterior în 8 ani capacitatea de a gândi, păşi şi vorbi. Ea a devenit consilieră în domeniul recuperării după atacul cerebral şi pentru dobândirea unei condiţii chiar mai bune decât înainte. În cazul ei, deşi atacul a vătămat emisfera cerebrală stângă, recuperarea sa a dezlănţuit un torent de energie creativă. Taylor călătoreşte în întreaga ţară ca "Savant orator" din partea Harvard Brain Bank şi ţine conferinţe cu public, în cadrul cărora explică pe înţelesul tuturor tainele funcţionării creierului, aşa cum le-a experimentat ea în mod nemijlocit prin experienţa sa uluitoare.

Read More: Un atac cerebral iluminator
Categoria părinte: Articole
07. 12. 16

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Mihai PituraCât de departe s-a ajuns în vremea lui Ceauşescu la capitolul investigării fenomenelor paranormale, teribilul secret al marilor puteri? Orădeanul Mihai Piţura declară că în armata română din anii ’70, la fel ca şi în America şi Uniunea Sovietică, se investigau tehnici de domeniul „războiului psihologic“.
Interviu cu Mihai Piţura, astăzi un kineto- şi fitoterapeut de excepţie, specialist în „fenomenele psi“, care a făcut parte din arsenalul secret al pregătirilor de „război psihologic“ în timpul regimului Ceauşescu.

Read More: Tehnicile psi, secretele regimului Ceausescu
Categoria părinte: Articole
07. 10. 30

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

halloween varcolacMulţi dintre români au preluat, de câţiva ani, dintr-un mimetism modernist, care nu are nimic de a face cu discernământul, Halloween-ul, macabra sărbătoare occidentală, care sub masca unor distracţii (tembele) este o veritabilă invocare a demonilor şi făpturilor infernale. Putem vedea cu această ocazie o defilare spectrală, de oameni deghizaţi în schelete, arătări hidoase, vrăjitoare, fantome, mumii, vampiri, vârcolaci, monştri, criminali sângeroşi care împânzesc străzile şi se sperie unii pe alţii cu tot felul de farse şi glume macabre şi nesărate. În vitrinele magazinelor, în parcuri, în companii, în localuri, în şcoli şi universităţi, pe uşile caselor, peste tot apar vrăjitoare călare pe mătură, dovleci-felinar, coarne şi alte simboluri mai mult sau mai puţin demonice. Cam aşa arată Halloween-ul, o „sărbătoare“ pe care sataniştii declaraţi o consideră printre cele mai importante.

Read More: Halloween, o sarbatoare satanica